snow

Blogger Widgets Blogspot Tutorial

Saturday, December 25, 2010

Holiday present

FileGeneralIdea

 A great Holiday present:

“An alternative to the Alternative Press,” legendary Toronto collaborative General Idea’s FILE Megazine--published from 1972 to 1989--is compiled in a five-volume boxed-set edition.

More info here

Friday, December 17, 2010

On the Silver Couch : Marina Fokidis


Τι σημαίνει έκθεση και επιμέλεια στην ίντερνετ εποχή?
Προσωπικά θα σου απαντούσα ότι σήμαινε και στην εποχή πριν το Ίντερνετ. Δηλαδή οι εκθέσεις για μένα δεν είναι ακριβώς ένας χώρος στον οποίο απλά ανακαλύπτω καινούργιους καλλιτέχνες. Δεν είναι κάτι σαν δειγματολογική αγορά. Είναι και μια αφηγηματική συγκυρία αλλά και μια συνεύρεση σωματική με έργα και άλλους ανθρώπους στο κοινό. Για εμένα που την βρίσκω ακόμη με το άγγιγμα και με την τέχνη νομίζω πως η φυσική παρουσία είναι πολύ σημαντική. Δηλαδή νομίζω πως ακόμη τίποτα δεν αναπληρώνει με το να περπατάς ανάμεσα από έργα και να νιώθεις την ανάσα κάποιου άλλου θεατή. Ένα άλλο που παρατηρώ είναι ότι πολύ καλλιτέχνες που δημιουργούν έργα στο διαδίκτυο και τα οποία είναι φτιαγμένα για το διαδίκτυο (δηλαδή έργα websites) έχουν την ανάγκη να τα δείχνουν στον εκθεσιακό χώρο και αυτό είναι ενδεικτικό, οπότε αυτό ίσως θα ήταν ενδιαφέρον να το απαντήσεις εσύ μια μέρα σε αυτοπροαίρετα στον Silver Couch.


Επιμένω διαδικτυακά.. Τι πιστεύεις για την ανωνυμία κάποιων blogs και σχολιαστών τους?
Ο καθένας μπορεί να διατηρεί την ανωνυμία του ή να παρουσιάζεται με το ονομά του, αυτό έχει να κάνει από το πόσο καθαρός είσαι ή απο το πόσο περήφανος είσαι για τον εαυτό σου.
Για μένα δικαιολογήσαι να κρύβεσαι μόνο εαν κάνεις μια πολιτική επάνασταση και κάποιος σε κυνηγάει. Αλλά είναι αναπόσπαστο δικαίωμα του καθενός. Πάντως είναι τόσο γλειώδες όταν κάτι παρατρεχάμενοι της τέχνης σε βλέπουν στα κοινωνκά και σου μιλούν γλυψιματικά όταν δυο ώρες πρίν με ψευδώνυμο ξεκατινιαζότανε σε μπλογκ βρίζοντας σε χωρίς την στοιχειώδη αξιοπρέπεια της υπογραφής του. Εχει πλάκα να ξέρεις ποιοι είναι και τα ψευδώνυμα τους, εκεί μου έρχεται καμιά φορά όταν λέμε τα "καλημέρα" ή "καλησπέρα" να αρχίσω να απαντάω στο ανώνυμο διαδυκτιακό μήνυμα αλλά μετά βαριέμαι....Πλάκα έχουν οι κρυφές ταυτότητες μόνο όταν είναι κόνσεπτ πχ. ο βατοπαιδίτης του twitter που είναι αγαπημένος κάνει καλά και το κάνει έτσι διότι είναι ένας αληθινός χαρακτήρας αυτού του media. Δεν θέλω να ξέρω ποιος είναι δεν με νοιάζει ο βατοπαιδίτης υπάρχει όπως είναι και μας ευλογεί!!!!! Δεν εχω δει καλύτερο!


link to LIFO